Kaygı Bozukluğu Olan Kişilerin Davranışları
Günlük hayatta sıklıkla karşılaşılan, fakat çoğu zaman ciddiye alınmayan kaygı bozukluğu; aslında sosyal ve aile hayatını oldukça etkiliyor. Hatta erken teşhisi ve tedavisi yapılmadığı takdirde, kişide ciddi psikolojik hasarlara yol açabiliyor. Özellikle bu hastalığı yaşayan kişi normal hayatında da sürekli bir endişe ve telaş içerisindeyse, bu davranışların ileri derecede olması çevresindeki insanları ve kendini rahatsız etmediği için hastalık hep göz ardı ediliyor. Ayrıca birçok konuda olduğu gibi, bu hastalığını bir uzmanla paylaşma sıkıntısı yaşayan ve bundan rahatsızlık duyan insan sayısı da oldukça fazla. İşte burada devreye
merkezleri giriyor. Normal hayatında başkalarıyla sorunlarını paylaşmaktan endişe duyan veya psikoloğa gitmek istemeyen kişiler için ideal olan bu sistem sayesinde ise problem en kısa sürede halledilebiliyor. Tabi bu hizmeti veren firmaların %100 hasta odaklı ve güvenilir olması da en önemli kriterler arasında.Kaygı bozukluğu yaşayan kişiler, genelde bir panik ve korku duygusuyla yaşarlar. Bu yüzden hastalık, panik atakla bazı açılardan benzerlik taşır.
Kaygı Bozukluğu Hastalığı Tedavisi İçin Neler Yapılabilir
Kaygı bozukluğu hastalığı ilerlediğinde kişi, hem kendisi hem de çevresindekiler için tehlike oluşturabilir. Dolayısıyla kişinin gerçek ile hayal dünyasını ayırt edebilmesi, aslında korktuklarının tamamen kendi düşüncesi olduğunu fark etmesi gerekir. Eğer bu durumun üstesinden kendi başına gelemiyorsa, online psikolojik destek merkezleri uzmanlar aracılığıyla bu konuda kişiye her türlü psikolojik desteği ve tedaviyi sağlar. Fakat en önemlisi, bu durumun farkında olmak ve tedavi olmayı istemektir. Eğer kişi bu isteğe sahip değilse mutlaka yakınları tarafından yönlendirilmeli; aslında düşündüklerinin göründüğü gibi olmadığını ona söylenmelidir.Bu hastalığı yaşayan kişi kalabalık yerlerde bulunmaktan korkar; sürekli kendisine ya da bir başkasına zarar vereceği endişesi yaşar. Ayrıca hastalıklarının farkında olanlar daha kötüye gideceklerinden ve şizofreni olabileceklerinden şüphe duyarak, hayatlarını hep bir telaş içerisinde geçirirler. Yani aslında bu hastalığı yaşayan kişi, mantık çerçevesinde düşünmez ve kendi kurduğu hayal dünyasında hep kötü şeylerin olabileceğini canlandırır. Bu da onu tehlikeli bir durum içerisine sokar.
www.uzmaniylakonus.com