Jel Akü Fiyatları
Akü bir enerji kaynağı olarak başta araçlar olmak üzere pek çok yerde kullanılır. İki grupta ele alabileceğimiz aküler kuru tip akü ve jel akü olarak sınıflandırılabilir. Akümülatörler, elektrik enerjisini depolayan ve ihtiyaç olduğunda yeniden kullanılmasını sağlayan cihazlardır. Elektrik enerjisini kimyasal enerji olarak depolayan aküler bu enerjiyi tekrar elektirik enerjisine çevirerek kullanıma sunar. Bu konuda bilgi almak ve merak ettiğiniz soruları sorabilmek açısından internet sayfalarını üzerindeki ilgili online firmalara bakabilir ve buradan detaylı bir şekilde inceleme yapabilirsiniz.
Jel Akü Nedir
Jel akü, teknolojinin gelişmesine bağlı olarak kullanılmaya başlanmış olan akü çeşitidir. Jel akülerin içinde sıvı değil jel şeklinde elektrolit bulunur. Jel şeklindeki bu elektrolit sülfürik asit ve isli silikanın homojen şekilde karıştırılması ile elde edilir. Jel aküler derin deşarj özelliğine sahiptir. Deşarj olduktan sonra tekrar şarj edildiğinde kimyasal yapısı bozulmayan jel aküler diğer akülere göre daha uzun ömürlüdür. Uzun ömürlü olması nedeniyle de daha fazla tercih edilen bir akü türüdür.
Jel Akünün Kullanım Alanları
Jel aküler titreriş, darbe, sıcak ve soğuğa karşı yüksek mukavemet gösteren akülerdir. Dayanıklılık seviyesinin yüksek olması, uzun ömürlü olması ve enerjiyi en verimli şekilde kullanması nedeniyle tercih edilen jel akülerin kullanım alanı oldukça geniştir. Jel aküler başta yenilenibilir enerji kaynaklarından alternatif enerji üretmek amacı ile kurulan santrallerde kullanılır. Elektrik enerjisini depolayan ve ihtiyaç halinde kullanıma sunan jel aküler güneş enerjisi sistemleri, rüzgâr enerjisi sistemleri, jeotermal enerji sistemleri, denizcilik sektörü, telekomünikasyon sistemleri, tekne ve karavan gibi taşıtlar, tekerlekli sandalyeler, golf araçları, mobil dükkanlar, yer temizleme makinesi gibi cihazlar ve sistemlerde kullanılır. Jel akü fiyatları, modeline, markasına, kapasitesine göre farklılık gösterir.